Hvad er splitleasing

Splitleasing er en leasingform, der hører ind under paraplyen flexleasing. Det vil sige en fleksibel løsning til leasing af bil – i denne henseende i tilfælde, hvor bilen både skal bruges til privat- og erhvervskørsel.

Bringer drømmebilen tættere på

Splitleasing er anderledes end andre former for flexleasing, fordi udgifterne til bilen her deles i to og fordeles mellem henholdsvis privatpersonen og virksomheden. Der udarbejdes og underskrives hermed to identiske leasingaftaler, hvor fordelingen mellem privat- og erhvervskørsel fremgår, og de to parter hæfter således kun for deres andel.

Fordele

Udover de mange generelle fordele, der er ved flexleasing, kan splitleasing have mange andre fordele for både virksomhed og privatperson. For det første giver splitleasing mindre økonomiske udgifter for begge parter. Medarbejderen bliver med splitleasing ikke beskattet af fri bil, fordi denne selv betaler for sin private kørsel. Samtidig er det fordelagtigt for virksomheden, fordi de kun hæfter for erhvervskørslen.

Hvis bilen eksempelvis anvendes til 20 % privat- og 80 % erhvervskørsel, hæfter firmaet altså kun for 80 % og sparer altså de resterende 20 %. Ved meget erhvervskørsel bliver den private procentvise omkostning også ofte lavere end beskatningen. Ovenstående eksempel gælder også, hvis bilen går i stykker – her betaler parterne kun deres enkeltvise procentandel. Der er altså mange økonomiske fordele at hente ved splitleasing.

Virksomheden og medarbejderen skal blot blive enige om forbruget og bilen.

Fordelingen mellem erhverv og privat

Splitleasing kan som tommelfingerregel bedst svare sig, når over 60 % af kørslen går til erhverv. Der kan være enkelte tilfælde, hvor det kan betale sig med mindre end 60 % erhvervskørsel. Det kan eksempelvis være, hvis du leaser en dyr bil med meget høj beskatning, eller hvis du selv ejer virksomheden.

Hertil skal det tilføjes, at splitleasing er ekstra fordelagtigt for selvstændige, fordi de i eget firma sparer en del af omkostningerne, mens du selv, som privatperson, sparer beskatningen af firmabilen.

Hold styr på kilometerfordelingen

Ved splitleasing er der krav fra SKAT om, at man skal registrere de kørte kilometer, så der kan ske en korrekt fordeling af udgifterne. Men bare rolig, du skal ikke selv bruge tid på at holde regnskab over dine kørte kilometer. Det foregår via en elektronisk kørebog. 

Den elektroniske kørebog registrerer din kilometerfordeling ved, at der installeres en GPS, som automatisk logger kørslen i kørebogen. Denne GPS er altså også et lovmæssigt krav at få installeret i bilen. Så ikke nok med, at der er mange økonomiske fordele, så er bil leasing også gjort nemt ved splitleasing.

Vi hjælper dig

Hvis I er i tvivl om, hvilken leasingform der er den rette, er I altid velkommen til at kontakte os. Så vil en af vores dygtige rådgivere hjælpe jer med at finde frem til den rette aftale, der passer til jeres behov. Leaser I allerede hos os, kan I ved kontraktens udløb vælge at forny kontrakten, hvorved bilen vil blive billigere, da den er ældre samt har kørt flere kilometer. I kan også vælge at lease en anden bil. I så fald vil vi give jer et nyt leasing tilbud og udarbejde en ny kontrakt – altid i samarbejde med jer.

Ønsker du at vide mere om flexleasing så skriv til os, så ringer vi dig op

Privatleasing logo

Skriv dit navn og nummer her, så ringer vi dig op snarest.

Du kan også kontakte os på Facebook.

Scanleasing Kolding
Vejlevej 361
6000  Kolding

70 20 69 25
Man.-fre.: 10.00-17.00
Søn.:11.00-16.00

Scanleasing København
Jernbanegade 13
1608  København V

70 20 69 25
Man.-fre.: 10.00 – 18.00
Lør.: 10.00 – 16.00

Privatleasing bil ikon

Biler

Privatleasing kontakt os

Indhent tilbud

Privatleasing tlf

Kontakt os

Har du travlt?
Få en rådgiver ud til dig

Biler
Indhent tilbud
Book rådgiver